aperatifler

aperatifler

Tuesday, April 19, 2005

Ispanaklı Kanepe

Malzemeler:

1/2 kg ıspanak
3-4 sap taze soğan
1 su bardağı lor yada az yağlı peynir
yarım çaybardağı zeytinyağı
2 diş sarmısak(isteğe bağlı)
tuz,karabiner,kırmızı biber
1/2 çaybardağı su

Yapılışı:
Bir tencere de 2 kaşık yağ ile, küçük küçük doğradığınız taze soğanı ve yıkayıp doğradığız ıspanağı 2 dak. kavurun. Suyunu vermeye başladığında üzerine 1/2 çaybardağı su ekleyip,tuz,karabiber,kırmızı biber ekleyin 5 dak. pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra peyniri ekleyip karıştırın.Bu karışım biraz sulu kalmalı.
Tepsiyi çok az yağlayıp kepekli ekmek dilimlerini yerleştirin.Dilimlerin üzerine karışımdan 2'şer kaşık koyun. 200 derece fırında 10 dakika peynir eriyene kadar pişirin.
Afiyet olsun

0 Comments:

Post a Comment

<< Home